Byrum
Tuborg Havn nedenfor
Skildringer fra Christianshavns gader og stræder kan ses i Lirekassen.
Byrum er en række udvalgte fotos.
Siden indeholder omtale og fotos fra det mondæne bolig- og erhvervsområde omkring Tuborg Havn.
Det måske alment mest kendte forbudsskilt på Christianshavn findes på Christiania, og dette skilt har givet anledning til en del polemik. Christiania omtales seperat på Christianshavnernet. Se sidehenvisninger.

Grafitti er en del af byrummet på Christianshavn, og er især fremherskende i benenden.

A/B Halvtolv har med held forsøgt at privatisere området ud til Stadsgraven, hvor andre borgere på Christianshavn skal købe p-licenser til egen bil.





Skiltene taler for sig selv.

Christianshavns Torv
Bænken
der forsvandt
til sorg
for dens
brugere som fik
et pissoir istedet
Torvet forventes renoveret i løbet af 2014 men hvordan, det vides ikke i skrivende stund.
Metroen på Christianshavns Torv og den voldsomme gennemkørende trafik, og de mange turister har omdannet Christianshavns Torv til en trafikterminal.

Torvet omtales på siden Christianshavns Torv

Orlogsmuseet
Søkvæsthuset har siden bygningerne blev indrettet som flådehospital tilhørt marinen. De har siden 1973 været anvendt af Farvandsdirektoratet som omkring 1980 ændrede navn til Farvandsvæsnet. Denne forvaltning blev opløst i 2011, og lejemålet ophørte den 3. oktober 2011. Farvandsvæsnet bestod af Fyrvæsnet, Lodsvæsnet, Redningsvæsnet, og det Kongelige Danske Søkortarkiv.

Søkvæsthuset. I 1754 - 1755 blev bygningerne oprindelig opført som opfostringshus for drenge. I 1775 blev det indrettet som hospital for Flåden. Fløjen langs med Bådsmandsstræde blev bygget til i 1781, og i 1989 flyttede Orlogsmuseet ind i denne bygning.

Et havehus blev bygget i 1779 af en arkitekt G. E. Rosenberg. Det blev genopbygget efter en brand i 1838. Her boede Johan Ludvig Heiberg med sin hustru Johanne Louise Heiberg fra 1844 til sin død i 1860.

View fra gården i Søkvæsthuset

Tuborg Havn
Tuborg Havnepark. Lokalplanen taler om 150.000 kvadratmeter og en bebyggelsesprocent på 120. Det er 180.000 m2, og til pris af 20.000 kroner pr m2 giver det en indtægt til Carlsberg, som ejer området, på 3,6 mia. kr. Carlsberg har i november 2005 solgt 43.328 m2 i Tuborg Nord til ejendomsselskaberne Dades og C.W. Obel for + 1 mia. kroner, hvilket giver en pris på 23.000 kr. pr. m2. 180.000 m2 x 23.000 bliver 4,14 mia. kr.
NCC oplyser de skal bygge et nyt indkøbscenter "Waterfront" på 16.000 m2 i Tuborg Syd med 2 p-kældre til en værdi af 340 mio. danske kroner. Centret står efter planen klar i 2007. Tuborg Havn har således ikke været en del af selskabet Københavns Havn, i dag kendt som By & Havn. Projektet stod færdigt i 2011.

Tuborg som erhvervshavn med en færgeforbindelse til Landskrona er i 2013 en saga de færreste kan huske. En mondæn bydel, landets dyreste vistnok, har taget over. I 2013 foreslår byen Landskrona at der bygges en bro mellem Landskrona og Tuborg Havn.

Der er i 2013 stadig ledige arealer. Lokalavisen skriver den 14. november 2013 (forkortet af red.) :
I mange år var Tuborg Havn en 'sleeping beauty' i Kongelig Dansk Yacht Klub. Priserne for gæstepladser og faste bådpladser var sat alt for højt og stemte på ingen måde overens med virkeligheden i Øresund og den økonomiske krise, verden stod i.
Resultatet var en tom og trist havn, og ved besøg i andre havne kunne snakken om, "hvor kedelig Tuborg Havn var at besøge", høres hen over bordene i klubhusene.
Ud over manglende både havde havnen et andet kæmpe problem: Når vinden stod ind fra vest, var bølgerne i havnen så store, at ophold på bådene var ubehageligt, og bådene blev beskadiget.
Carlsberg ejer stadig officielt Tuborg Havn, og de blev kontaktet af havneudvalget med henblik på en udvidelse af molehovederne, og Carlsberg indvilligede i at betale de mere end 5 millioner kr., som en forlængelse af det molehovedet ville koste.
Prisen for gæstebåde skulle ned, men skulle den sættes ned til et niveau, som var konkurrencedygtigt med andre havne, ville det betyde, at det pludseligt var billigere at ligge hele sommeren som gæstebåd i Tuborg Havn end som fastligger. Det ville sætte en lavine i gang", fortæller Michael Lynenskjold fra havneudvalget.
Løsningen blev, at priserne for 2014 til sammenligning med 2012 er reduceret med mere end 50 procent, så en fast plads pr. kvadratmeter vil koste 395 kr. for 2014, og det er ifølge Michael Lynenskjold en meget konkurrencedygtig pris sammenlignet med andre havne i Øresund.
Desuden blev prisen for en almindelig gæstebåd på op til 12 meter sat til 200 kr. pr. nat. Prisen er inklusiv vand, el, bad, internet og cykler.
"Med de mange initiativer er stemningen i Tuborg Havn vendt, så det nu er blevet eftertragtet at have båd i Tuborg Havn. Forventningerne til fremtiden er store, og vi forventer i 2014 at sætte ny rekord i antallet af gæstebåde og fastliggere. Vi har dybden - og stadig plads til nye både", slutter Michael Lynenskjold.

Sidste udkald (annonce fra før finanskrisen) : Sag 29227235, Tuborg Sund st. tv. UDEN BOPÆLSPLIGT, gavllejlighed med sundudsigt i det eftertragtede Tuborg Sundpark. Egen dejlig terrasse og have, egen p-plads i aflåst kælder, elevator lige til døren. Ejerforeningen har egen privat badebro - nyopført og indflytningsklar lejlighed. Stor stue med vinduer på 3 sider, lækkert spisekøkken med udgang til terrasse, 3 soveværelser, 2 badeværelser. 162 m2 bolig til 5,7 millioner, 35.952 brutto / 36.837 netto. EDC

Experimentarium flytter midlertidigt til hallerne på Christiansholm i efteråret 2013, og åbner i 2014

Kgl. Dansk Yachtklub

Den Kgl. Yachtclubs lokaler og restauration er velbesøgt

Havnen er præget af mange luksuserieuse lystbåde, de fleste større motorbåde

Til gengæld synes det i august 2013 at gå skidt for erhvervslejemålene. Flere butikker i Waterfront har forladt området, og selv Saxo bank har vist solgt ud af ejendomsbesiddelserne.

Tilbage til Christianshavn, hvor Paradis blomster har koncentreret sine aktiviteter i Ovengaden. Butikken har i skrivende stund i en længere periode været lukket.

Christianshavns Voldgade

Kanalen

Byrummet under Langebro er på dagsordenen i TMF i november 2014. Det skal indrettes med kunst, gøres trygt og mere publikumsvebligt. Hvordan er ikke nærmere beskrevet på indeværende tidspunkt.
Til toppen