Christians Brygge

Christians Brygge blev i 1868 anlagt som kajgade i forbindelse med opfyldningen af Christian IVs gamle krigshavn, og hed dengang Christiansgade. Ved opførelsen af Christian IVs Bro i 1963, der leder trafikken fra Christians Brygge til Niels Juels Gade under Knippelsbro, ændrede gaden sit navn til det nuværende.
I forbindelse med Diamantens tilblivelse, Det Kongelige Biblioteks ny placering, blev bryggens vartegn fra 70'erne - de sorte pakhuse - fjernet, og i 00'erne er Realdanias forslag for den ubebyggede del af bryggen vedtaget. Lokalplan Real Dania på Bryghusgrunden. En lettere revideret forslag blev vedtaget den 17.09.09 og offentliggjort den 28.10.09. Bryghusgrunden.

Link til Diamanten i kolonnen tv.



Til toppen


Den flydende scene ovenfor var ankret op ved Diamanten i 2005. Den skulle ombygges til et flydende fiskemarked som skulle ankres op i Havnegade, men beboerprotester forhindrede projektet.

Bryghusprojektet er i 2013 sat igang og opføres mellem Langebro og Frederiksholmskanal. Bygningen skal rumme kontorer, boliger, Dansk Arkitektur Center, café, restaurant samt offentlige arealer til ophold og leg som muligvis indeholder et fitness center. Byggeriet er med Phil og Søns konkurs har ændret byggeplanerne, men ikke projektet.

Indsejling til Frederiksholms Kanal. Frederiksholms Kanal er den del af kanalen omkring Slotsholmen i København som fra Stormbroen strækker sig ned til havnen nær ved Langebro.
Ministeriet for Børn og Undervisning
Frederiksholms Kanal 21
1220 København K
ligger side om side med Kongens Bryghus, opført i 1618. Kongens Bryghus har flere gange har været hærget af brand, men det er hver gang blevet genopført i den oprindelige skikkelse ved kanalen. Bygningen har tjent som brygger i 150 år, og overgik 1767 til Søværnet, senere hæren. Den hører nu under Tøjhusmuseet og har indtil 1997 været benyttet som depot.

DRs vejrstation fik ikke en lang levetid

Til toppen