
Projektet er i 2011 på vej : Multihallen på vej. I 2012 er byggeriet gået igang. Hallen er forbeholdt sport og møder for foreninger, og kommer som sådan ikke Christianshavns indbyggere til gavn. Den drives af Kulturhuset på Islands Brygge. Om CIK og Multihallen i 2005 nedenfor.




2007 - 2010 : Politikerne har bevliget 240 mio. kr. til idræt i København de næste tre år, men idræt mangler 1,2 mia. kroner. Kultur- og Fritidsforvaltningen har udarbejdet en prioriteringsliste.
I budgettet for 2005 er der ikke afsat midler til en genopretning af infrastruktur på Holmen, og det er derfor nødvendigt at dække udgifterne ad anden vej. En række kloakeringsarbejder har dog fundet sted i 2006. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller at det i samarbejde med Økonomiforvaltningen undersøges, om midlerne kan findes ved at frasælge hele eller dele af matrikel 616, Christianshavns Kvarter, på Holmen. Se Multihallen.

Januar 2005
Dan M. Sørensen CIK refereres i JP København den 27. januar 2005 :

Hvordan han som formand for Christianshavns Idrætsklub og medlem af Christianshavns Lokalråd sammen med flere andre under valgkampen til det seneste kommunalvalg troppede op for at blive fotograferet sammen med tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen (S).

Han er i dag skuffet over, at løfterne om en multihal i bydelen ikke er indfriet. »Vi har en masse potentielle talenter gående rundt på Christianshavn, men vi kan ikke tilbyde dem noget sted at dyrke idræt. Hverken de unge eller de ældre,« siger Dan M. Sørensen. Christianshavns Idrætsklub råder selv kun over mindre gymnastiklokaler, så klubbens håndboldspillere må tage til Sundbyhallerne og Sundbyøster Hallen for at træne.

Idrætslokalerne har i 2012 holdt flyttedag, og ligger modsat Spejderne ud til det åbne idrætsanlæg.

Det samme gælder for eleverne på Christianshavns Gymnasium. »Med alt det nye byggeri på Holmen, planerne for Christiania og de snart 12.000 mennesker, som bor i bydelen, er det utroligt, at der ikke er en idrætshal og flere kultur- og fritidsaktiviteter,« siger Dan M. Sørensen. »De grønne områder på Arsenaløen, som der var lagt op til skulle bruges til udendørs idræt, ligger ubrugelige hen. Banerne er så gennemhullede, at det nærmest er livsfarligt at bruge dem, og når det regner, kan vandet ikke komme væk, fordi dræn og kloakering ikke er i orden,« siger han.







På Holmen er der, siden Søværnet i 1992 besluttede at flytte væk fra Holmen, opført dyre boliger, både ejer- og andelsboliger, som appellerer til forskellige samfundsgrupper. Ejerboligerne er meget eksklusive, hvor det til gengæld er mange yngre børnefamiler som bor i A/B Schifters Kvarter. De synes så for en dels vedkommende at flytte ud på Margretheholmen. DE meget dyre bolig for fx udenlandsdanskere ligger overfor Operaen, boliger til 10 mio. kroner i 2005, i Torpedohallen, i Saugværket, og ude på Charlotte Amalies Bastion. Den ældre generation har i 2000 sat sig på A/B Halvtolv.

Disse syn er i 2013 historie

Den kreative ungdom har op gennem 1990'erne indtaget Holmen. Arkitektskolen, Filmskolen, Teaterskolen og Rytmisk Musikkonservatorium. Holmens Idrætsanlæg, et Fitness Center og rugbyklubben på Arsenaløen står for sporten, Operaen for kulturen. Forskellige firmaer har indrettet sig i kanonbådsskure ud til Erdkehlgraven, som i 2013 alle renoveret.

Projektet er klart
Dan M. Sørensen sammenligner Christianshavn med Vanløse som har 11 haller og 12 idrætslokale. Københavns Kommune har foreløbig brugt 180.000 kr. på at få udarbejdet et skitseforslag af det godt 38 mio. kr. dyre multihal projekt. Det har ligget klar siden i fjor og omfatter på papiret en 2.360 kvm stor hal, der let kan indrettes til forskellige formål, med 360 tilskuerpladser, styrketræningsrum, kontor- og mødelokaler og et større cafeområde.

»Multihallen vil give mulighed for både at dyrke idræt og få et samlingssted i bydelen ved større arrangementer eller koncerter,« siger Dan M. Sørensen. Forud for forhandlingerne om kommunens budget for 2006 er Christianshavns Idrætsklub, lokalrådet og Christianshavns Gymnasium igen gået i offensiven for at få politikerne til at sætte penge af til multihallen.

Sagen på dagsordenen den 24. februar men er udsat på ubestemt tid.

Multihallen på vej.


Prioriteringen i rækkefølgeplanen.
Rækkefølgeplanen rummer 48 projekter. Skal alle forslagene realiseres, vil det koste knap 1,2 mia. kr. For en del af projekternes vedkommende vil der være medfinansiering fra andre udvalg. Det gælder f.eks. på folkeskoleområdet, hvor Uddannelses- og Ungdomsudvalget finansierer hovedparten af idrætsfaciliteterne i skolerne. En række af projekterne skal realiseres i samarbejde med de øvrige forvaltninger, private investorer, klubber, fonde og andre interessenter. Projekter, der tidligere har været forelagt Kultur- og Fritidsudvalget, er fremskrevet til prisniveau 2005. Nedenfor er alle projekterne oplistet efter hvor mange point, de har fået. Inden for de enkelte prioriteter er projekterne ligestillede.

1. prioritet (13 point)
· Skoleidrætshal på Islands Brygge Skole 37 mio. kr.
· Skoleidrætshal i Ørestad Syd 45 mio. kr.
· Skoleidrætshal i Sydhavnen - 39 mio. kr.
· Udbygning af Sundbyøsterhallen 64 mio. kr.
· Byens grønne puls 1,2 mio. kr.
· Rulleskøjteanlæg i Ørestad Syd - 8 mio. kr.

2. prioritet (12 point)
· Idrætshal på Holmen 39 mio. kr.
· Bavnehøj Sports- og Fritidscenter 169 mio. kr.
· Skoleidrætshal i Ørestad City 40 mio. kr. .
· Vandlegeplads i Ørestad 2 mio. kr.
· Havnebad ved Havneholmen 10 mio. kr.
· Træningspavillon i byens rum 0,4 mio. kr. pr. anlæg
· Minikunstgræsbaner 0,8 mio. kr. pr. bane
· White Water Kanal (rafting) 60 mio. kr.
· "Powerhouse" til Friluftsliv 20 mio. kr.
· Idrætstårn i Sydhavnen 60 mio. kr.
· Rideskole på Amager 4 mio. kr.

3. prioritet (11 point)
· Iglohal (lethal) i Ørestad Syd 6 mio. kr.
· Helhedsplan for Bellahøjmarken 33 mio. kr.
· Boldmure i Ørestad 0,4 mio. kr.
· Overdækning af pladser i Ørestaden 2 mio. kr.
· Fælledklubberne - 15 mio. kr.
· Termisk havnebad i Sydhavnen 30 mio. kr.
· Beach-pit (indendørs beachvolley) 8 mio. kr.
· Indendørs street basketball 2 mio. kr.
· Sofies bad 7 mio. kr.
· Udendørs Klatrevæg på Nørrebro 0,85 mio. kr.
· Indendørs petanquebaner 1,5 mio. kr.

4. prioritet (10 point)
· Emdrupparkens Idrætsanlæg 76 mio. kr.
· Stadshuset i Ørestaden 31 mio. kr.
· Idrætscenter i Ørestad Nord 80 mio. kr.
· Nyt stadion i Valby Idrætspark 35 mio. kr.
· Badestrand i Svanemøllebugten 35 mio. kr.
· Nye Havnebade 8 mio. kr.
· Valby Boldklub 3 mio. kr.
· Sejlklubben Sundet 5 mio. kr.
· Københavns Roklub 1 0 mio. kr.
· Amager Ro- og Kajakklub 8 mio. kr.
· Boldklubben Fremad Amager 13,5 mio. kr.
· International Kartingbane 35 mio. kr.

5. prioritet (9 point)
· Overdækning af Fælledbadet 30 mio. kr.
· IF Stadion- 65 mio. kr.
· Kunstgræsbaner i Valby Idrætspark 14 mio. kr.
· Skaterhockeybane på Holmen 1 mio. kr.

6. prioritet (8 point)
· Boldklubben Hellas 1,5 mio. kr.
· Boldklubben Hekla 2 mio. kr.
· Boldklubben B 1908 4,5 mio. kr.
· Boldklubben Prespa 1,5 mio. kr.
Realiseres et enkelt projekt fra planen, vil det få betydning for prioriteringen af lignende projekter i samme nærområde. Det gælder f.eks. de mange halprojekter i Ørestaden. Realiseres ét af disse forslag, vil de øvrige initiativer i bydelen få lavere prioritet.
